Johans Solar Trike

40 jaar geleden was Sir Clive Sinclair, een Engelese uitvinder, zijn tijd ver vooruit met de 'C5'.  Hij ontwierp deze éénpersoonswagen die werd aangedreven door een elektrische motor en spierkracht.  Er bestonden in die tijd nog niet zo'n goede materialen als nu. Een 1kWh batterij woog nog 25kg tegen nu slechts 5kg nu.  Ook de consument was er nog niet klaar voor,  want die moest eerst nog aan de SUV's  en pick-up trucks.  Maar waarom moet een auto meer dan 1000kg wegen om een persoon van hooguit 100kg te vervoeren ?  Denk daar maar eens over na.

Ik (Johan, naam bekend bij redactie (-; ) besloot daarom er niet meer aan mee te werken en het anders te proberen. Mijn solar trike kan op een zonnige dag tot meer dan 250km ver rijden met 30km/uur en weegt slechts 48 kg. Een auto in de file haalt gemiddeld maar 30km/uur.  Dat wil dus zeggen dat we meer stil staan dan echt rijden. Op drukke plaatsen ben je met een fiets dus sneller dan met de auto. Er moet gewoon gezocht worden naar iets dat tussen fiets en auto in staat en dat net zo comfortabel is als een auto. En ja, zo'n  auto zou dan gewoonweg op de zon kunnen werken, gratis dus.

Nu heb ik door mee te doen aan de Elfwegentocht Herman leren kennen. Veel van ons kaliber lopen er nog niet rond. ;) En dan ben je blij dat een collega en vriend gevonden hebt waarmee je dan samen ideeën kan uitwerken. Het was een jeugddroom van mij om ooit een voertuig te maken dat volledig onafhankelijk zou kunnen rijden zonder gebruik te maken van bronnen zoals aardolie. Die droom heb ik nu uitgevoerd. Voor mijn vrouw was het een jeugddroom om ooit eens met de fiets naar zee te gaan en te kamperen. Nu we zijn beide in de 50 en al wat slechter ter been door omstandigheden vandaar dat ik tegen mijn vrouw zei het zal nu moeten gebeuren of nooit meer.

Mijn solar trike zou geen probleem hebben voor zo een trip met aanhanger voor al het kampeermateriaal. De weergoden waren ons op de heenrit niet goed gezind. 20km na vertrek in de de Antwerpse haven begon er een onweer waarin we bijna 20km in hebben moeten rijden. Mijn solar trike gaat daarom binnenkort echt een regenkap krijgen!  Gelukkig eens in Nederland kwamen we een golfterrein tegen met restaurant, en ja hoor, ook iets waar we aan herkenden dat we in Nederland waren : een gratis oplaadpunt voor fietsen. Die zie je zelden in België. Dus eindelijk konden we om 15u eten en de 2 batterijen van de gewone fiets tegelijkertijd opladen. De solar trike had helemaal niets nodig en kon met de weinige lichtstralen tussen de wolken zijn reis voortzetten. De trike  heeft dan ook  4 keer zoveel accu aan boord als een gewone elektrische fiets.


Eens wat opgedroogd, gegeten met accu's wat bijgeladen konden konden we vertrekken richting Goes, tegen een strakke westen wind in.  We mochten voor de gewone fiets de snelheid niet te hoog zetten om er zeker van te zijn dat we met de 2 batterijen de afstand konden overbruggen van 112km. En het was het kantje boord. Constant afwegen tussen wind en toch niet te snel gaan om krachten te sparen. Mijn trike had daar geen probleem mee die kan makkelijk met de 50kg last van de aanhangwagen tegen 30km/h gaan. Nu na 9u later en met de nodige rust en tegenslagen zijn we iets voor 21u aangekomen op de camping die we besproken hadden.  Maar dat hoort erbij als je op een natuurlijke manier wil reizen.  Mijn vrouw was dolblij dat ze haar droom heeft waargemaakt en gehaald. Al zat er die avond geen zonsondergang aan het strand meer in.

De mini camping Innerduyn in Biggekerke is echt aan te bevelen. Er zijn maar 25 plaatsen maar de plaatsen zijn zo groot dat er makkelijk 3 tenten op kunnen en je had elke een picknicktafel. Verdorie, dus helemaal voor niets die klapstoelen meegenomen! Er is dan ook een zaal waar men kan koken en eten bij slecht weer. In die week hebben we er gretig gebruik van gemaakt.

Bij betere dagen hebben we de kust afgefietst van voorbij Domburg tot Vlissingen met het plaatsje Zoutelande dat zo bekend is geworden door de song van Bløf. En ik moet zeggen Nederland jullie hebben prachtige fietspaden en plekken en het kriebelt om nog ooit de hele Nederlandse kust af te fietsen. We hadden besloten via Terneuzen naar Antwerpen terug te fietsen. Daar zit je dan midden in de natuur met de Valken en Buizerds om je heen. De terugweg ging dan ook veel vlotter zonder een straffe tegenwind.  Voor mij mocht het veel langer duren en was dit de eerste trip om ervaring op te doen. Nu heb ik weer een jaar tijd en volgend jaar weer eens kijken hoe het dan gaat. Ik ben nu verkocht aan iets dat tussen een fiets en auto in staat en ook nog wat luxe heeft, zoals een regenkap. Zo'n voertuig wat je gratis overal heen brengt met een snelheid van maximaal 45km/h is volgens mij de toekomst. Wat ben je dan nog met een auto in de file?