All Posts for nederland

Nederland

Nederland is de perfecte testlokatie voor nieuwe "fiets-technologie"... De route over de Veluwe en langs Veluwemeer en Friesland en weer terug via de duinen van Noord Holland was zo mooi. Ook het laatste stukje door het Groene hart langs het riviertje : de Kromme Mijdrecht was erg mooi. Daar zie je 'oer' Hollands tafereeltjes met bootjes, eendjes en kinderen die vanaf aanlegstijger in het rieviertje springen..

foto : Areal Promos  https://aerialpromos.nl/
 
foto: Radio Kootwijk / Veluwe
 
foto : Franiker
 
foto: boomgaarde camping Jirnsum / Friesland (aanrader!)


foto : duinen bij Schoorl

Read More

Johans Solar Trike

40 jaar geleden was Sir Clive Sinclair, een Engelese uitvinder, zijn tijd ver vooruit met de 'C5'.  Hij ontwierp deze éénpersoonswagen die werd aangedreven door een elektrische motor en spierkracht.  Er bestonden in die tijd nog niet zo'n goede materialen als nu. Een 1kWh batterij woog nog 25kg tegen nu slechts 5kg nu.  Ook de consument was er nog niet klaar voor,  want die moest eerst nog aan de SUV's  en pick-up trucks.  Maar waarom moet een auto meer dan 1000kg wegen om een persoon van hooguit 100kg te vervoeren ?  Denk daar maar eens over na.

Ik (Johan, naam bekend bij redactie (-; ) besloot daarom er niet meer aan mee te werken en het anders te proberen. Mijn solar trike kan op…

Read More

Elfwegentocht

Doel van mijn reis was deelname aan de Elfwegen parade in Friesland. Daar kwamen vele interessante figuren bij elkaar die zich op andere manier verplaatsten. Hun enige overeenkomst :  ze gaan allemaal zonder fossiele brandstof.

 

 

 

 

Read More